ooh Mr Darcy

Hej hej!
I veckan har jag tagit lite semester ifrån huset där jag vanligtvis bor och bott hemma hos familjen Green som en extra dotter. Det känns sååå lyxigt!
Green:
 
1. Jag får många skratt med barnen i huset (11 & 13år)
2. Jag har närmare till jobben
3. Jag får maten lagad (De hade köpt en hel IKEA-papperskasse full med köttbullar, lingonsylt, choklad, kallrökt lax, Leksand knäckebröd etc för att jag skulle känna mig som hemma :P )
4. Jag får skjuts lite överallt
Med mera.
I torsdags var jag ledig så mamma Sarah i huset bestämde sig för att ta mig till PEMBERLY, ni vet Mr Darcy's hus i "Pride and Prejudice" med Keira knightley och dom (heter egentligen Chatsworth house). Vilket ställe!!!! Jag gick omkring och kände mig som Elizabeth Bennet (icke värdig att vara i ett så vackert och pampigt hus) och hoppades att ingen Mr Darcy skulle dyka upp för de enda skor jag hade med mig och på mig var ett par leriga blåa stövlar :/ 
Stövel-Bildbevis här:

Pemberly-bildbevis här:
Nu ska jag ut på promenad! Vad ska ni göra en Lördag som denna? :)
//R
 
 

Det är över nuuu-u.. Men jag kommer ihåg alla dagar med dig

När någonting blir taget ifrån en, det är då man ofta inser vad bra det faktiskt var!
Idag har vi lipat några gånger här på 32 Beechwood view. Min rumskompis Barbora (som är den enda helt vettiga och festliga personen i det här huset) fick reda på att hennes mottagande organisation, där hon gör sitt projekt, har helt plötsligt valt att inte ha någon volontär längre. (INTE SCHYSST!!) Hon kommer troligtvis åka hem till Tjeckien redan på söndag eftersom hon inte har något att göra, inga pengar och inte kan bo kvar i huset. Inte okej! 
 
Men en fin sak som hände idag är att jag prata med denna vackra tjej på skype: (Lillasyster Emelie Rosdahl)
 
Imorrn anländer två portugiser av det manliga könet hit till huset. De ska bo här i en månad och hjälpa till i ett projekt för hemlösa i en kyrka. Jag hoppas att Marcos (som har varit den enda grabben i huset hittils) får känna sig lite mer förstådd och sedd och att jag (iallafall för en månad) får slippa konversationen (eller monologen) Läses med spansk brytning: "Rebecka, what do you think about my muscles?..Look here" (och så spänns dom).
 
Suck!
 

Det är dagarna som går som är livet

Hej hej! 
Dagarna bara flyger förbi här på ön. Jag hinner knappt blinka och det är en ny månad.
Här i Leeds har det varit ganska skönt väder i veckan och jag har flängt runt lite överallt tillsammans med Heather  som är min mentor i SPBC. Vi har varit på olika skolor och gjort bible-lunch-club, jag har jobbat i ABC coffee shop  med alla vackra kvinnor & tanter och pratat med kunder och annat löst folk som kommer dit, vi har haft youth club, kids club & mums and tots-grupper och temat den hä veckan har varit NOAH (Kallar gud oss att göra "knäppa saker" än idag?) Jag blev rejält utmanad att hålla i hela story-and-singing-time-grejen för första gången själv med småbarnen och deras föräldrar i veckan. (aaaah) 
1. Engelska är inte mitt modersmål
2. Jag har aldrig hållt i en samling själv för småbarn mellan 2-5år
3. Småbarn har en tendens att inte kunna sitta still, var tysta så länge och de vet inte vad det är att visa hänsyn och respekt för den som snackar :P
 
Det hela började med KAOS! Jag hade med mig en Noahs ark full med smådjur som jag skulle visa upp för barnen och vi skulle göra alla ljuden etc innan jag berättade själva bibelhistorien. 
MEGAMISSTAGET: När jag började snacla så satte jag mig ner i barnens höjd, vilket resulterade i att alla barn som kunde gå, kom fram och började slita i arken jag höll i, ta ut alla platsdjuren, börja bråka med varandra och skrika (och jag menar VERKLIGEN SKRIKA i 120 decibel)/ gråta hysteriskt i mitt ansikte.
HAHAHAHAHA!! seriöst! Det var kaos! Sen gick det bättre och jag fick lära mig en hel del om vad som funkar/inte funkar i såna sammanhang.
 
I övrigt har veckan inneburit: 
-3 hembjudningar på middag (alltså, Britterna är trevliga och gästvänliga må jag säga!)
-Skyfall på bio, min första Bondfilm. Possitivt överraskad! 
-Underbar stämning (inte) efter matchen mellan Sverige (eller ska jag säga Zlatan?) och England i onsdags. Vi hade kids club just då och det var bara en som hoppa och var glad i rummet :P
-Kollat på väldigt intressanta National geografic-videor. Se detta klipp: http://www.youtube.com/watch?v=7c_zppPutQw
(Kolla även gärna in på denna hemsida http://www.missiongoodnews.org/barnhemmen )
 
I helgen blir det äventyr med den gröna familjen igen (the Green family), välgörenhetsminifestival "Love unplugged" ikväll med några kompisar och imorrn ska vi börja öva julsånger med ett gäng kompisar (vi håller på att sätta ihop ett litet julband (ni vet typ Musse, Långben och Mimmi som sjunger utanför Kalles fönster efter han har jagat ekorrarna) som ska ut och förhoppningsvis glädja folk innan jul :))
 
Vad ska ni göra i helgen? :) 
 
xx
Rebecka
 

that's my dad!

Bara för att skryta om min fassa (småländska) på farsdag:
 
GRATTIS PAPPA! 
http://www.youtube.com/watch?v=gqGls3wFi9E

Låndån

Hejhej!
Hoppas ni alla mår bra. Skulle va kul o veta vilka det är som läser :P *hint hint*
Jag har varit iväg en skvätt så har inte varit särkilt aktiv här (inte för att jag är det annars heller men..).
För en 9 dagar sedan åkte jag ner till London för att först träffa bibelskolekompis ANNA SIMPSON & sedan syster med man & mor & far. Trevliga dagar då jag fick va ledstjärnan
med mycket vandring, vackert väder, kortknäppande och smakrik mat á la Jamie Oliver. Sedan fick päronen följa med till Leeds (säger hela tiden Ö-vik..svårt att fatta att jag flyttat?). I måndags fick jag följa med familjen GRÖN (det blir så på svenska) till Roundhay park och fira BONFIRE NIGHT =stor brasa, disneyfyverkerier och en massa folk, firas i åminnelse av den misslyckade krut-sprängar-parlamentshuset-kuppen med Guy Fawkes i spetsen. 
 
Mats & Annelie Frohm 
 
mumie och liten kille som kliar sig bakom örat på British Museum
 
pizzafest med mor & far på 32 Beechwood view. På bild Willie (min kompis från Kamerun), Marcos (spanjoren i huset), Mats & Barbora (Tjeckien-rumskompis-tjejen)
 
sista avsnittet på Downton Abbey säsong 3.. OJOJOJ! 
 
Idag var jag på en skola i det invandrartäta området i centrala Leeds och hade "bible lunch club". Barnen får välja om de vill komma eller inte under en stund av deras lunchrast och höra en story från bibeln, göra ett quiz, sjunga etc.. Det kom ca 12 tjejer idag och jag fick en flashback till min tid i Gränby i Uppsala när jag jobbade med invandrarkids i Lördagskul. FY VAD KUL DETTA ÄR! och idag fick jag mkt tips på grejer man kan göra i framtiden.. :) 
 
Nu ska vi ha ett hus-möte med vår mentor BOB från Everything's possible kontoret. Vi har ingen aning om vad han vill prata om så vi är alla lite nervösa.. hehe..men det ska nog gå bra..
 
HÖRS! 
skirv gärna en klutt i gästboken eller vad det heter så vet jag vem du är! 
 
/R
 
 
 

RSS 2.0