och så ska man komma på en bra rubrik...

Hej vänner, familj & bekanta!

Någon mer som känner att tiden bara flyger iväg? Kan inte fatta att vi redan är i sluttampen av februari! Veckan hinner knappt säga hej innan den byts ut mot en ny.

Jag mår bra, lever i ett överstökigt rum där soffan fyller garderob-funktionen och skrivbordet och golvet har blivit landningsbanor för alla möjliga skräp och ting.

Tänkte sammanfatta några livfulla dagar i lite bilder.

 

I veckan har jag varit megaslemförkyld men det hindrade mig inte från att joina mina house mates i ett åka rutschkana på madrass nedför trappor i vårt 4vånings hus. Hjälmen skyddade inte fingrarna (som jag brände på madrassen när jag gled ner).

Igår var jag för första gången på ”Kidzklub”, ett arbete som når ut till över 300 barn i veckan från de mindre gynnade områdena i Leeds. Vi åkte runt i stan i 6 olika stora bussar och hämtade upp barnen som brukar komma, tog dem till en kyrka i citykärnan och hade typ MEGAkalas/barnmöte med lekar, sång, tävlingar och bibelsnack. I LOVE IT! (får tyvärr inte lägga upp bilder från några saker jag gör i kyrkan med barn/ungdomar)

Har även fått låna ett concertina, typ litet dragspel som jag flitigt försöker spela på.
 

Var o käkade sushi i veckan med mina två fina väninnor Shaili & Rachel. Tror vi spillde ut allt man kan spilla på en sushi-restaurang. Drickan, soyan och två olika såser. Lyckat!

Varje söndag så får man om man vill och känner att man hör hemma i kategorin ”ung/studerande/ny i Leeds/i kyrkan”, komma och äta/hänga hemma hos en familj. Det är en ny familj som bjuder varje vecka och det brukar vara väldigt trevligt. Så här ser ni en bild på en typisk engelsk söndagsmiddag. 

 

Vi har verkligen ett konstigt väder på denna ö! I onsdags vart det totalt snökaos och dagen efter var alla spår av vit, kall nederbörd helt bortsmält. I tre dagar har solen lett emot oss, krokusarna blommar som bara den och folk har vart ute i t-shirt och shorts. Jag passade på att åka ut till Golden Acre Park utanför stan där jag njöt av vacker natur, mata fåglar och språka med pratglada äldre par från England tillsammans med Eliza från Rumänien. 

Imorgon börjar vårt februarilov. Vi kommer köra en ”holiday club” för barn mellan 6-11 år varje dag denna vecka i kyrkan. Sen blir det lite mer coffee shop, gymmet (ja, ni hörde rätt! Jag har joinat ett gym! HAHA) etc etc.

Ska förresten på födelsedagsparty nästa vecka o behöver klä ut mig till en barnprogramskaraktär. Tips?

Vad är det mest spännande ni ska göra i veckan? :)

Ha ett! 
/REBBE


you gotta serve somebody

Hejhej! 

Solen skiner här i Leeds idag! Var riktigt länge sedan jag såg den! Har haft en härlig morgon med svensk frukost med några vänner, en lång (i mina ögon) löparrunda och en härlig stund i solskenet med Gud vid en fin gammal kyrkruin precis vid floden.

Sista två veckorna har jag funderat en del på hösten, vart och hur den ska spenderas. Har tapetserat en av mina väggar med stora blanka vita papper där jag försöker fånga och skriva ner alla tankar och drömmar i nån slags tidslinje med + & - inslag. Det är spännande! Finns så många vägar att välja mellan. Att stanna kvar i Leeds är för tillfället en av dom :) 

Härom veckan var vi utan el i huset en hel dag. Utanför vårt hus hade de råkat ta sönder nån kabel och de stackars männen jobbade febrilt med att försöka fixa det. Eftersom jag är den enda i huset med medfödd myskänsla (ni vet värmeljus, duk & blommor på bordet, pynta till jul etc) så drog sig alla mina house mates (även de 2 nya cirkus-spanjorerna som älskar Bob Marley och är duktiga clowner) till mitt rum när det blev mörkt. Jag var ju den enda som hade ljuskällor! Det är fantastiskt vad lite "jag-kan-inte-använda-min-dator-för-batteriet-är-slut-moments" sätter igång kreativiteten. Mkt musik denna vecka!

Till slut fick vi lite snö här i Leeds ändå. Skolor stängde, bussar ställdes in och folk gick inte till jobbet. VILKET SNÖKAOS! HELA 2 cm snö!! "The snow storm" gjorde stora rubriker här! Jag hade hört rykte om ett stort spontant snöbollskrig i Hyde park inte så långt från vårt hus. Så vi drog dit och mycket riktigt. Ca 100-150 pers hade samlats för att kasta snöboll på random folk. Det var galet! Inga regler, men alla visste (typ) vad som gällde ändå. Vår sida gjorde några riktigt fina mass-attacker som lämnade den andra sidan något skakad och det tog ett tag innan de kunde återhämta sig.

Förra helgen var jag i Sheffield på en wedding blessing service för Chris & Megan, ett par i min bönegrupp. Väldigt trevligt. Jag spelade piano i kyrkan tillsammans med några på denna bild:

Vi käka hog roast:

dansa "Ceilidh" (skottisk dans)Väldigt roligt och svettigt!

 

OKEJ. FESTENS FAIL:

Efter vi dansat och snurrat runt så mycket var jag lite trött och yr. Vi satt ner allihopa och började spontant kasta blöta servetter på varandra (jag vet, jag vet, man gör inte så på bröllop och speciellt inte om man hör till åldersgruppen 24-33). Det hela var så flummigt och roligt så jag började skratta så mkt så jag börja gråta. (Någon som känner igen det fenomenet?) Det blev inte bättre av att min indiska kompis Shaili kastade en dyblöt servett som splashade mitt på hennes kompis Jails' flint. (typ okontrollerbart skrattanfall här) hahaha..Då kastade han en på mig och jag skrattgrät så mkt så jag fick gå från bordet och till toan för att torka mina tårar. Killen kommer efter för han tror jag blev ledsen av servettkastningen (vilket jag inte var), jag, inne på toan med dörren öppen, hör att nån kommer och vänder mig om, halkar på det blöta golvet och inför honom (!) slår i huvudet/kinden i dörrkarmen något så pass alltså! Då kände jag verkligen för att gråta men var ju tvugnen att övertyga denna stackars kille som kommit efter mig och som trodde jag var överkänslig mot blöta servetter att jag faktiskt SKRATTGRÄT och inte grät. åååh! HEMSKA SAKER! Det gjorde sååå ont! Så i en vecka nu har föräldrar i toddlergroup, tanterna i caféet, barnen på skolan frågat vad jag gjort i mitt ansikte trots att jag försökt dölja det med foundation. FETT BLÅMÄRKE (numera lila/gult) PÅ KINDEN.

Avslutar med ett citat jag fick av en kompis i Leeds: 

"Don't ask youself what the world needs. Instead, ask yourself what makes you come alive and go do that, because what the world needs is people who have come alive"

//Rezza (mitt nya smeknamn från the grabs i 12årsgruppen)


RSS 2.0