i tentamenstider

Nu gäller det att ligga i...
Skriver på slutuppsatsen i den första av de fyra kurserna som jag läser. Försökte hitta inspiration en dag på det marockanska caféet i Woodhouse (området där jag bor), utan att lyckas. 
 
Ville egentligen bara ge er denna länken:
http://www.youtube.com/watch?v=r-8uN9GliXE&feature=youtu.be  
En liten video från min brors bröllop i somras, då bl a min syster, jag + massa kusiner gjorde en dance flash mob :)
nu ska jag återgå till arbetet... hörs snart!
 
/Rebbe
 
 

music music music

Hej! 
Har börjat lägga upp lite hemmagjorda sånger (i all enkelhet) på en SoundCloud sida. 
Om du vill följa med där så kan du titta in på: 
https://soundcloud.com/from-rebecka
 
/Rebbe
 
 

kalla gråa september

Bittra vindar och mörka moln blåser in över norra "Blighty". Det märks att hösten tränger på. Hemma går jag omkring i dubbla sockar och de tjockaste stickade klädesplaggen jag har, ständigt bärandes på en lurvig varmvattenflaska. September är här för att stanna.
 
Förutom djupdykning i mina böcker har jag denna vecka även gjort presentationer med rubriker som "To what extent is it meaningful to present a distinct feminist approach to the study of international relations?" och "How does globalization challange traditional understanding of war and does globalisation make war more or less likely?". 
Utmanande! På Torsdag har vi hemtenta och det är det sista vi gör i denna 7,5hp-kurs innan nästa börjar. Sjukt intensiv kurs!
 
I torsdags tog jag en paus i plugget och drog ner på stan men min kompis Wez för att spela lite musik på gatan. Vi var ute en timme, hann träffa många roliga människor (bl a Richard "the busking expert"), stå på tre olika ställen o få ihop 14pund som räckte till lunch och bussbiljett hem. :) 
 
Ikväll ska jag ge mig ut i kylan och åka till Dewsbury och träffa min kompis Sarah från Tyskland. Vad ska du göra?
 
/Rebbe
 
 

Disciplin

Hade alldeles glömt bort vad det var att vara heltidsstuderande. 
Det är väldigt speciellt att studera på distans. Man måste vara oerhört disiplinerad och strukturerad när det gäller upplägg av den egna studietiden. Eftersom jag endast "träffar" mina studiekamrater via program på internet liknande Skype en-två gånger i veckan, har jag under den senaste veckan, (istället för att bonda med Homo Sapiens), börjat lära känna och bygga djupa relationer med Google translate och Wikipedia
 
"Disciplin kan vidare beteckna en personlig egenskap. En disciplinerad person uppfyller sina åtaganden och handlar i enlighet med sin föreställning om vad som är bäst att göra, även då ett sådant handlande medför ett obehag på kort sikt. Denna egenskap betraktas av många som en eftertraktansvärd dygd."
 
Några tips för att hålla studielågan uppe?
/Rebbe
 

I'm back!

HEJ vänner & familj! 
 
Efter två vackra, gröna sommarmånader i Sverige är jag nu tillbaka i älskade, betongklädda Leeds
Detta år pluggar jag international relations på heltid på distans via en högskola i Sverige och voluntärar för en kristen organisation som arbetar med och når ut till barn i de fattiga delarna runt om i stan.
Jag bor i ett fyravåningshus och lever kollektivliv tillsammans med mina två väninnor Helen och Esther, där vi delar på allt vi äger och köper. 
Huset:
 
mitt sovrum: (vi håller fortfarande på att flytta in)
 
 
Förutom att plugga och komma igång med allt denna vecka, så hann jag även med ett litet triathlon sprint lopp i Skipton. Helt fantastisk natur att cykla runt i med berg och dalar. Njöt extra mycket i nedförsbackarna med min lånade racercykel. 
 
 
Det var allt för nu. Hörs snart! :) 
 
/Rebbe
 
 
 
 
 

RSS 2.0