åka hit o dit

Heeej! 
(Sitter o suddar det jag skriver hela tiden.blandar svenskan o engelskan alldeles för mkt idag.konstigt hur jag tänkt på svenska när jag pratar engelska o nu i skrivande stund tvärtom. SNURR SNURR)
 
Hur mår du? 
Jag mår bra!
(Så började alltid mina brev till min brevkompis i Mörrum när jag var 10)
 
Lite bilder från veckan+några dagar till som gått:
 
MTE-träningen i Cardiff. Vi var 13 st EVS-voluntärer från Bulgarien, Spanien, UK, Frankrike, Sverige (ooh yeah!), Ungern, Tyskland, Portugal o kanske nått mer land. Massa snack o genomgångar av EU's olika "youth in action programmes", tea, tea, tea, grupparbeten, utvärderingar osv. 
 
Vi hade lite tid o göra roliga saker oxå. Vackert väder betydde en tripp till Cardiff Bay. Härligt att höra måsarna skrika o känna den isande havsvinden riktigt bita i kinderna. God mat (o gratis= tack alla skattebetalare o EU-medlemmar!). Jag var heeelt färdig efter 3 intensiva dagar i Cardiff. Somna på tågstaionen o höll på att missa pendeltåget hem. KUTA med packning ut på perrongen o konduktören var svinsur på mig o Lilla för att ha försenat tåget.  Men vi hann!
 
Dagen efter jag kom hem kom en mycket fin vän och hälsa på, hela vägen från Tysklands urskog (okej, ERFURT)! Franziska :)
Vi hade 5 fina och kalla (seriöst, typ kallaste dagarna under hela min Englandshistoria..typ -1grader! Kändes som -20!) vinterdagar tillsammans. 
 
 
Idag hade vi "Easter fun" med massa barn o deras föräldrar/carers. Vi bar ner typ alla leksaker, mattor, rutchkanor, tunnlar, stolar, bord o grejer som vi annars brukar ha i hallen på övervåningen till kyrksalen o körde en stor påskfest med lekar, pyssel, sång o påskberättelse. TUNGT o bära men VÄRT!

Bjöd även hem lite kompisar på svenskt fika (med Yorkshire tea) och påskäggsmålning ikväll. SOCKERKICKARx1000 alltså! Baka en EGGstraordinary saffranssockerkaka, easter egg nest cakes och chokladrutor med toscaöverdrag med 6 DECILITER SOCKER I.  :P Det ni! 
 
I helgen drar jag iväg till kusten, Englands egna SCARBADOS (Scarborough) för o fira påsk o (tacka Jesus för LIVET) med min kompis Rachel och hennes familj. 
 
Hur ska du spendera påskhelgen? 
 
love joy peace
Rebbe
 
 

bakom mina solglasögon

Heeeeeeeej!!!
Tänkte att jag måste slänga iväg ett litet inlägg innan jag börjar flyga och fara alldeles för mycket. 
Veckorna har återigen inneburit massa BARN, caféet, besöka familjer, PLUGG (läser engelska på distans vid högskolan i Malmstad), träning ec.etc.
Imorgonbitti (tiiiidigt) drar Eva, jag och Lilla iväg på några obligatoriska EU-träningsdagar i Cardiff i Wales. Vi kommer träffa andra EVS-voluntärer, ha föreläsningar/semenarium om den Europeiska unionen och såntdärnt. KUL! hehe.. 
 
För nån vecka sedan annordnade kyrkan där jag voluntärar i en Ceilidh-afton (skottisk dans). Mina house mates hängde med vilket var väldigt trevligt! 
Så här kommer en liten namngenomgång av dem igen (ifall ni hade glömt):
Daniel (Han som satte igång FIS-kriget i huset.. LOVE IT!), jag, Marcos, Eva och Lilla. (Ohiane, Daniels flickvän kunde tyvärr inte komma men ska presentera henne för er snart! Hon är riktigt mysig!)
 
i söndags i kyrkan:
 
I helgen tog jag tåget till HARROGATE för att gå på NEW WINES women's conference. Underbar dag med drag!  Känner mig uppmuntrad o utmanad att följa mina drömmar och fortsätta löpa mot målet!
 
På tal om mål så har jag ju detta triathlon sprint-lopp att tänka på. I veckan blev jag meddragen ut i den läskiga trafiken av "mega-maskinen" Ed, då jag fått låna en cykel av hans fru Hannah. Hela cyklingen inne i stan (som förövrigt inte har några cykelvägar och Leeds=ganska stor stad=ganska mkt trafik!) började med en mega uppförsbacke och jag tänkte att "snart blir det ju nerför". Jag trampade och trampade men nedför kom aldrig. Tvärtom! HELA VÄGEN TILL OATLEY (en mysig liten håla ute på landsbygden) var det BARA (seriöst!BARA!) uppför! Benen skakade, svetten rann då vi cykla förbi alla får som var ute i solskenet och betade och Ed typ satt o sjöng sånger på sin cykel medans jag kämpade för nästa andetag! Jag överlevde iaf! och vägen hem vart helt underbar! SWICH sa det o vi var hemma hos Hannah som bakat kaka till oss. :) 
 
BIld efter cyklingen på mig i mina otroligt coola (skrattar högt) cykelsolbrillor! (Jag hade lovat mig själv att aldrig ALDRIG köpa mig något sådant osmickrande, o nu är jag där.) 
 
mååååste verkligen börja packa nu.. ska upp om 6h.. eller 5.. 
 
Sov gott!
//R

vi måste höja våra röster för att höras

God eftermiddag! 
Här i Leeds rullar livet på. Det känns fortfarande som det är vår här. Gick faktiskt barfota ute ett tag idag efter min löparrunda från caféet. Ja, ni hörde rätt! Löparrunda! tränar faktiskt inför ett Triathlon sprintlopp i sommar (och Nässjö marodören som uppvärmning på det). Kan inte fatta vart denna motivation kommer ifrån. Men det är kul! 
Tillbaka till caféet. För ca 2 veckor sedan startade jag ett litet "uppror" bland tanterna i caféet. Jag reste frågan om alla bakverk vi säljer (läs sålde). Jag tyckte de flesta var tråkiga, torra o smaklösa så kom med förslaget att kanske ändra på sortimentet eftersom det ändå gått 13 år sedan de startade caféet och mkt har hänt. Om tom jag som älskar kakor inte ens blir sugen när jag jobbar 3 dar i veckan i caféet så är det något som är fel. Diskussionen blev het men det visa sig att många av tanterna gått o tänkt samma sak! Så nu är "mer-choklad-mer-topping-mer-fyllning-i-våra-hembakta-kakor-revolutionen" här för att stanna. :) KUL!
 
3 av kvinnorna jag jobbar med på en fredag (+ ett barnbarn) Dorothy, Maureen, Rosemary, Jessica o jag.
Dorothy till vänster är helt amazing! Hon är 87 år och still going strong alltså! varje morgon kör hon ett styrkepass hemma (vi alla försökte oss på o göra detta i fredags-SVETTIGT). Hon springer fram o tillbaka in o ut i köket, pratar med kunder, plockar upp skräp på golvet, ja, hon är superladyn!
 
I fredagskväll var jag ute på stan med en kompis o ett gäng från en annan kyrka o dela ut te, kaffe, varm choklad till studenter o mat till hemlösa som var ute. Insåg hur mkt jag saknat o va ute med Pannkakskyrkan i Övik o snacka med folk. 
I Lördags körde vi kidzklub igen. över 300 barn kom och det var en fantastisk stämning i Bridge Street church!
 
Om du vill läsa mer om arbetet kan du göra det här: http://www.networkleeds.com/Groups/56649/Network_Leeds/Associated_Sites/Kidz_Klub/Kidz_Klub.aspx 
 
Sedan var jag på 2årskalas hos den finaste familjen i stan. Isaac sprang runt o lekte konstant i 4,5h o var helt i extas över alla bilar han fått i present. Han är en riktig GULLUNGE! (likaså hans lillasyster!)  
 
Har alldeles nyss avslutat den veckovisliga (är det äns ett ord i svenskan? weekly?) hus-dammsugningen. 4 våningar med trappor o heltäckningsmassa som fullkomligt suger åt sig allt damm o smuts som det bara kan. I slutet av städningen är man så irreterad som man bara kan bli. Ni vet, 10 meter lång sladd som trasslat in sig i dammsugarhjulen o under dörrar, fastnat i skor på vägen upp till nästa våning. Jag vet inte hur ni gör, men jag tror alltid att jag ska må bättre om jag dunkar slangen i golvet några gånger, hårt, för att sedan fortsätta göra det sista rycket. 
Jag minns en gång när jag var yngre, typ 14, när jag spelade tvärflöjt på musikskolan. Jag hade övat o övat på samma klassiska stycke i veckor o jag kunde bara inte komma igenom ett svårt parti utan att spela fel. En gång när jag var hemma o öva vart jag så irreterad så jag dunka flöjten i notstället 4ggr för att sedan upptäcka att jag gjort 4 feta jack i munstycket! Snacka om att jag ångra vad jag gjort! När min flöjtlärare Maria frågade vad som hänt nästa flöjtlektion (JAG MENAR, 4 FETA JACK I RAD EFTER VARANDRA) sa ljög jag o sa att jag tappat den i golvet. HAHA! (Förlåt Maria om du läser detta!!)
Så, jag borde vara snäll mot damsugarslangen. Det är ju trots allt inte hans fel. 
 
Nu ska jag planera en resa till Orkney, en av öarna i norra Skottland tillsammans med Lilla o sedan på cellgrupp.
 
Vad ska ni göra? :)
/R
 
 
 
 

RSS 2.0