välkommen hem

Hej! Anlände till Leeds igårkväll, kommer hem sent på natten till ett tomt och SVINKALLT hus! Ingen har varit hemma på en vecka, siste man att lämna måste ha stängt av ALL värme och tryckt på nån konstig knapp för nu får jag inte igång det och det blinkar röd varningslampa! KALLASTE NATTEN! typ minusgradigt vatten i kranarna, rök bildas när man andas. Sandra Klang (kusin) är här oxå så inatt har vi legat med dubbla kläder, halsduk o mössa, hot water bottles, FYRA täcken och till slut valde vi att skeda i samma säng för det var så fruktansvärt kallt!

Fint avslut på det nya året :)

hemmaaaaa

nu är jag hemma i snöiga småland
har klappat katten, ätit gröt och druckit julmust
och fick precis höra att mina fina vänner Dan & Josefine Halvorsen fått en liten OLIVIA!!

åååh vilken LYCKA denna jul!

3 dagar kvar...

Hejhej!
Här kommer lite bilder igen några dagar denna vecka. 
 
I måndagskväll gick jag o 4 av mina 6 huskompisar ut till the German market som sätts upp innan varje jul här i Leeds. Mysigt att bara gå o titta, äta tyska korvar och chokladdoppade jordgubbar. Vi sa även hejdå till Barbora som åkte tillbaka till Tjeckien på tisdagen, vilket betyder att jag numera har ett EGET RUM! :) 


Denna vecka har vi haft 5 olika julfester i kyrkan för barn i olika åldrar. GAAALET vad många barn som går in och ut i South Parade alltså! Mycket ukulelespelande, chokladätande, lekande och STÄDANDE! 
 


Jag brukar gå hem till Holly som brukar komma till barngrupperna med sin 2årige son. För 2 veckor sedan fick hon sitt andra barn och hon är bland det sötaste jag sett!! (Har spenderat 2 eftermiddagar med dem denna vecka)
Tomten: JAG VILL HA EN LILLEBROR ELLER LILLASYSTER, SYSTERBARN ELLER BRORSBARN ELLER EN EGEN (fast då behöver jag önska mig en man oxå)!


I fredags var vi och sjöng julsånger igen på en jullunch för pensionärer. Efteråt bjöd jag hem mina medsångare & musiker på mina PALTrester från dagen innan. De slickade skålarna (nästan), så det verkade gå hem :) Nästa gång får det väl bli kåldolmar eller isterband.
 
Ikväll är det partyparty-girls only i huset där jag bor. Svenska 90-tals hits, kortspel, fuldans och jag joinade såklart med min MJÖLK ("mjölk är livet", som lärde vi oss i 2:an). Man kan faktiskt ha riktigt kul utan C2H5OH i kroppen. Ta ställning du också!:  http://vitjul.se/  (innebär inte att du bara måste dricka mjölk :P)
 
På tisdag åker jag hem till Nässjö för några dagar med familj o vänner. JAAAAAA!!!!!!! 
 
/Rebbe

helgen som gick

Hej alla! Här kommer lite bilder på några saker som hände under min lediga helg. 
Allt började med köttbullefotboll hos den gröna familjen mot Daniel. Jag tror han vann.
 
Julfest med alla voluntärer i ABC coffee shop :)  
 
Sova över hos Shaili från Indien. Frukost: Spicy kycklingvingar och klyftpotatis, toast & croissant.
 
Pizza & bollywoodkväll hemma hos Hannah & Ed
 
 
Bära grejer (kolla, ser ut som jag har dinosauriehänder!) till dit vi sku sjunga.
 
På ålderdomshemmet (återigen, ukulelen från Elim används flitigt, tack för den!)
 
Lilla, Becka, Jenna, Ben, Becks, Shaili, Barbora
 
Denna måndagkväll håller jag min rumskompis Barbora sällskap medans hon packar för att åka hem till Tjeckien. Det är trist att hon måste lämna men samtidigt ska det bli skönt att få ett eget rum (vet dock inte hur länge jag får ha det för mig själv).
Imorgon ska jag bjuda engelsmännen i cellgruppen på PALT! Lingonsylten landade för ett tag sedan så nu ska jag tuta och köra! Ska bli intressant att se vad de tycker..Kommer dock bli svårt att leva upp till mina fastrars palt-standard! 
 
(cellgrupp= en grupp från kyrkan som träffas mitt i veckan, äter mat tillsammans, läser och diskuterar ett stycke ur bibeln, ber etc )

Vad gjorde ni i helgen? :)


jingle bells jingle bells...

Ursäkta att jag inte skriver så ofta på denna blogg. Det blir mer en kort sammanfattning om saker som händer här i Leeds  än djupa filosofiska tankar. 
 
Nu är det såå mycket JUL så jag vet inte vad. Känns som jag är på ett julkalas eller förbereder för ett var och varannan dag. Det är även mycket musik på G. Blev tillfrågad att va med o spela piano på till barnen och ungdomarnas stora julspel i kyrkan= KUL!  Sen har jag joinat en riktig julkör för första gången i mitt liv. Körledaren är gammal men proffsig och var typ professor i musik eller vad det heter på Leeds collage of music. Konsertdatum 16 december för er som vill komma :) 
För några veckor sedan blev jag indragen i en julpsalms-sjungande-grupp (enligt google translate :P). Vi är några stycken som har träffats ett par gånger i veckan och övat julsånger helt enkelt för att nu innan jul åka runt på olika ställen (tänk typ sjukhus och ålderdomshem och liknande) och försöka glädja folk med våra " plica vocalis".
en väldigt cheesy bild:
Becks från Zimbawe, jag, Lilla från Ungern, Shaili från Indien, Ben från Nottingham och Jenna från Leeds.
 
en SJUKT musikalisk afrikan: (synd att inte bilden har ljud)
 
Vi hade en lägeråterträff i kyrkan förra helgen som var helt sjukt intensiv! Vi hade lekar och tävlingar fram till halv 4 på natten. (och sen upp kl 07.45 på morgonen för att dammsuga hela kyrksalen)
En lek jag ska ta med mig hem är denna: TOARULLEHOCKEY
 
Nu ska jag sova..Det är låånga dagar nu.. Ser fram emot att få komma hem till Sverige och förhoppningsvis få byta ut Englands blommor och de gröna blad på träden mot lite snö och riktig vinterkyla. (2 veckor kvar idag!jihaaaa)
övriga notiser: 
*De 2 portugisiska killarna som skulle flytta in i huset förvandlades till en svensk tjej och en italiensk tjej istället. :) Jag och Carolin (stockholmaren) följer julkalendern på svtplay maniskt varje morgon och äter dumle med pepparkakssmak. :)
 
godnatt!

RSS 2.0